Cedar Fair entertainment company, een leider in de markt voor regionale amusementsparken, waterparken en actieve entertainment heeft ervoor gekozen haar gasten WiFi verder uit te nutten voor marketing doeleinden middels de WiFi marketing oplossing van RaGaPa. Meer over deze case leest u in dit artikel.

RaGaPa - Cedar Fair

Cedar Fair entertainment (onder andere bekend van de parken Cedar Point, Knott’s Berry Farm, Kings Island en Carowinds), een grote speler op de Amerikaanse markt voor amusementsparken met maar liefst 25 miljoen bezoekers op jaarbasis, heeft de innovatieve marketingoplossing van RaGaPa gekozen als nieuw communicatiekanaal voor haar marketingactiviteiten. De oplossing stelt parken in staat bezoekers te identificeren maar wordt vooral ingezet voor communicatiedoeleinden.

Voor het eerst in haar geschiedenis heeft het bedrijf de mogelijkheid bezoekers rechtstreeks te benaderen op hun mobiele telefoon, tablet of laptop zonder dat deze hiervoor een app moeten downloaden. Gasten kunnen gebruik maken van het gratis WiFi netwerk wanneer ze in het park zijn en krijgen zo promoties, suggesties en parkinformatie rechtstreeks op hun persoonlijk scherm.

WiFi voor gasten

De directie van Cedar Fair was zich bewust van het feit dat bezoekers steeds meer aandacht besteden aan hun mobiele telefoon en had moeite met het bereiken en informeren van deze gasten. Omdat connectiviteit al enige tijd een aandachtspunt was heeft men besloten WiFi voor gasten te installeren, waardoor iedereen kosteloos verbonden kan worden met het internet. Deze dienst wordt zeer gewaardeerd door gasten en kent op dit moment al meer dan een half miljoen gebruikers per maand. Een mooie stap, maar met RaGaPa krijgt de marketingafdeling uiteindelijk ook iets terug voor deze kostbare investering.

Nieuwe mogelijkheden voor de marketingafdeling

De integratie en implementatie van RaGaPa’s WiFi monetization en engagement oplossing was eenvoudig en vereiste geen enkel aanpassing aan de eerder investering in WiFi. RaGaPa werkt als een proxy welke de bezoekers pop-up’s, banners of een webapp kan serveren op het moment dat ze internetten op hun mobiele apparaat. Dit schept een veelvoud aan mogelijkheden variërend van aanbiedingen, de mogelijkheid tot het creëren van naamsbekendheid, promoten van apps en het verstrekken van informatie over het park. Door de inzet van de oplossing creëert het park miljoenen impressies en realiseert het bovengemiddelde click-through rates (niet op de laatste plaats door de relevantie van de boodschap).

Matt Shafer, Cedar Fair’s Vice President of Strategic Alliances over de oplossing:

We wisten dat onze gratis gasten WiFi een geweldige marketingtool was en gasten tot grote tevredenheid stemt. De oplossing van RaGaPa stelt ons nu echter in staat verder te kapitaliseren op deze investering doordat ons gasten WiFi een heel nieuw kanaal is geworden via welke we onze gasten kunnen bereiken. De oplossing geeft ons de mogelijkheid om zowel eigen boodschappen als boodschappen van geselecteerde partners te serveren en op deze manier interactie met onze gasten aan te gaan.

Mogelijkheden voor partners

Naast de inzet van RaGaPa voor de eigen marketing en communicatieafdelingen is er voor gekozen partners gebruik te laten maken van deze nieuwe mogelijkheid van communiceren. Zo werkte Cedar Fair samen met een populaire mobile gaming producent om het nieuwe potentieel te benutten. Middels advertenties in de browser werden nieuwe spellen gepromoot, waarna gebruikers doorklikten, direct het spel konden downloaden in de app store en begonnen met spelen.

Matt Shafer, Cedar Fair’s Vice President of Strategic Alliances over deze partnership:

Mobile gaming app marketing via RaGaPa’s marketingoplossing was een win-win voor alle betrokken partijen. Het bracht ons in de gelegenheid een exclusief publiek aan te dragen aan een bekende gaming producent, en het is ons gelukt zo een groot aantal nieuwe gebruikers aan te dragen met een sterk verhoogde brand loyaliteit. De gehele campagne was daarnaast eenvoudig te activeren over verschillende parken dankzij de ondersteuning van RaGaPa.

Gagandeep Singh, RaGaPa Inc ‘s CEO over de oplossing:

Hoge schaalbaarheid en gebruiksgemak zijn belangrijke kenmerken van de RaGaPa oplossing. Dit komt met name terug in onze campagnemanager, welke niet alleen gebruiksvriendelijk maar ook efficiënt is.

Meer rendement en nieuwe inzichten

Door RaGaPa’s WiFi advertenties downloaden meer bezoekers nu de mobiele app van het pretpark met daarin een plattegrond, een overzicht van de attracties, wachttijden, speciale promoties en veel meer interessante (achtergrond) informatie. Naast de gestegen bekendheid en conversies heeft Cedar Fair nu toegang tot een heel nieuwe set aan data en gebruikersinformatie. Enkele van de gegevens waarover de marketingafdeling nu beschikt zijn: het type apparaten en browsers welke gebruikt worden, de websites welke bezocht zijn, het aantal impressies en de click-through rates. Met een succesvolle lancering, en mooie ROI in vijf parken, heeft RaGaPa zich bewezen als dé belangrijkste tool voor WiFi marketing en mobile engagement binnen Cedar Fair.

 

 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden met RaGaPa voor uw organisatie of wilt u meer weten? Lees dan ons artikel over RaGaPa of neem contact met ons op.