Bluloc iBeacon

Evolve Mobile introduceert in samenwerking met haar partner Match2Blue het succesvolle iBeacon concept Bluloc. Een alles in een oplossing die organisaties in staat stelt bezoekers te herkennen en gepersonaliseerde marketing mogelijk maakt.

De marketing belofte van 2014

iBeacons krijgen steeds meer aandacht in de media maar er zijn op dit moment nog maar weinig retailers die er succesvol in slagen het maximale uit deze techniek te halen. Met Bluloc brengen wij niet alleen bewezen technologie aan tafel maar heeft u binnen één omgeving alles in huis om uw business case sluitend te maken.

Bluloc in de praktijk

Bluloc is een bewezen oplossing welke op dit moment operationeel is in enkele grote installaties in Frankrijk (Marseille) en Engeland (London). De propositie bestaat uit een aantal intelligente componenten die het mogelijk maken Location Based Services en gepersonaliseerde marketing toe te passen met eigen branding.

De ingrediënten

In tegenstelling tot de meeste Beacon leveranciers is Bluloc ontwerpen met als eindgedachte een totaaloplossing. Om goed te begrijpen wat wij hiermee precies bedoelen leggen wij u graag uit waarin Bluloc verschilt van andere Beacon oplossingen.

iBeacons zijn bluetooth zenders die kunnen communiceren met smartphones en een database anderzijds. Om ze succesvol in te zetten zijn er meer zaken nodig waaronder: een geschikte mobiele applicatie, en een intelligente management tool. Zonder dit alles bieden Beacons weinig toegevoegde waarde.

De meeste leveranciers van Beacons leveren slecht een klein deel van deze oplossing namelijk de iBeacons (zenders) zelf plus een SDK. Deze zijn vaak in beperkte mate programmeerbaar met als gevolg minder functionaliteit voor de retailer en minder relevantie voor gebruikers van de app.

Het recept

Om tot een goed oplossing te komen is het dus belangrijk het maximale uit de verschillende ingrediënten te halen, en te zoeken naar een complete oplossing. Bluloc biedt is hiervoor het aangewezen platform. Door Beacons, een whitelabel app én een intelligente backend te bieden brengt u alles onder één dak waarmee wij echte relevantie realiseren voor uw bezoekers en het maximale rendement voor retailers. Ook kunt u er voor kiezen slechts een deel van de oplossing te implementeren waardoor de samenstelling per situatie kan verschillen. Hierdoor haalt u het maximale uit eerdere investeringen. Zo kunt u een bestaande app middels de Bluloc SDK verrijken, waardoor een volledig nieuwe app dus niet ten alle tijden noodzakelijk is.

De Bluloc kit

Zoals aangegeven bestaat de Bluloc oplossing uit een aantal componenten, wij zetten ze hieronder nogmaals voor u op een rij:

  • iBeacons: Bluetooth sensoren die gepersonaliseerd kunnen worden in uw eigen huisstijl.
  • Mobiele applicatie of SDK: De retail app, geschikt voor iOS en Android. Deze is ook te implementeren binnen een bestaande app middels de SDK. De volledige app heeft echter additionele functionaliteit te bieden waaronder een loyaliteitsprogramma, directory voor merken of winkels, navigatie en promotie middels intelligente coupons.
  • Management platform: Een online management platform met daarin een Content Management Systeem (CMS), Analyse tool, en Beacon management.

De toepassing

Met Bluloc krijgt u inzichten in bezoekersstromen, voorkeuren van uw bezoekers en heeft u de mogelijkheid relevantie promoties aan te bieden gebaseerd op locaties en voorkeuren van uw bezoekers. Dit alles realtime en in uw eigen look & feel met inzicht in conversies en een actuele status.

Bluloc is interessant voor retail organisaties met één of meerdere locaties en centraal te beheren of monitoren. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld ook winkelcentra of winkeliersverenigingen tot op grote schaal profiteren van de vele voordelen.

 

 

Bent u benieuwd naar het Bluloc concept en op zoek naar een bewezen technologie? Neem dan contact met ons op voor een presentatie of demo.