easyJet gaat iBeacons integreren in haar mobiele strategie

easyJet gaat iBeacons integreren in haar mobiele strategie

Naar aanleiding van de laatste update van de easyJet app is duidelijk geworden dat er binnenkort ondersteuning van iBeacons plaats gaat vinden. De luchtvaartmaatschappij gaat zelf het voortouw nemen in het plaatsen van iBeacons op een aantal geselecteerde vliegvelden.

Onderdeel van deze eerste fase zijn onder andere de vliegvelden London Luton, London Gatwick en Charles de Gaulle in Parijs. Passagiers krijgen op deze vliegvelden push notificaties op de smartphone via de easyJet app op een aantal ‘kritische punten’ tijdens hun reis.

Contextuele push notificaties

Push notificaties worden bijvoorbeeld gegeven wanneer passagiers in de buurt van de bagage incheck en beveiliging komen. Daarbij krijgen ze een reminder dat bijvoorbeeld de boarding pass getoond moet worden en of het nodig is om een paspoort bij de hand te hebben. De trigger voor deze notificaties gaat op basis van iBeacons die op deze plaatsen worden opgehangen op de vliegvelden.

Volgens Peter Duffy, Commercial Director bij easyJet, wil de luchtvaartmaatschappij voorop lopen in customer service en gemak:

“This is another example of how easyJet is innovating to make travel easier for passengers across Europe. By becoming the first airline to trial iBeacons across Europe we can help speed up the airport journey and provide assistance to our passengers making it even easier to fly with easyJet.

We are trialling the use of iBeacons at three of our busiest airports and if they prove popular we will roll them out across Europe.”

Verdere uitrol in Europa

De easyJet app is inmiddels bij 9.2 miljoen klanten geïnstalleerd en met de laatste update worden zijn deze direct gereed om met iBeacons te werken.

De komende weken wordt tijdens de drukke zomervakantie topdrukte verwacht. Volgens easyJet is dit de perfecte tijd voor een kleinschalige pilot. Er wordt gekeken naar de perfecte plaatsing van de beacons en het aantal dat nodig is voor een goede dekking en uiteraard of de passagiers positief op de nieuwe contextuele informatie reageren. Na bewezen succes worden ook iBeacons geïnstalleerd op de andere easyJet luchthavens.