Edgewater Wireless, onze partner en WiFi fabrikant, heeft tijdens Mobile World Congres 2017 haar nieuwste innovatie op WiFi gebied geïntroduceerd; area – het eerste 6 kanaals WiFi access point ter wereld. In dit artikel leest u alles over deze nieuwe indoor oplossing, welke uitgerust is met de gepatenteerde WiFi3 technologie.

 

Aera, de nieuwste WiFi innovatie van Edgewater Wireless

Aera, de nieuwste WiFi innovatie van Edgewater Wireless

 

 

6-kanaals WiFi access point

 

Aera is Edgewater’s nieuwste oplossing voor problemen rond indoor connectiviteit, en als eerste en enige access point ter wereld in staat om tegelijktijdig over zes verschillende kanalen te ontvangen en verzenden. Aera kan meer gebruikers verbinden in vergelijking tot andere (single radio) access points, tegen een betere kwaliteit. Het nieuwe access point is daarnaast voorzien van de nieuwste features op het gebied van netwerk security door middel van real-time 360° spectrum inspectie en een aantal features welke specifiek zijn ontworpen voor draadloze densificatie.

Capaciteits- en interferentie problematiek

 

Aera is een complete WiFi oplossing voor draadloze serviceproviders, kabel operatoren en netwerkbeheerders welke de capaciteit en prestaties van hun netwerk willen verbeteren. Aera access points zijn voorzien van een innovatieve form factor, met interne antennes, specifiek ontworpen voor inpandig gebruik. Hierdoor leveren ze betere prestaties en zijn ze in staat meer apparaten te verbinden tegen een hogere QoS. Het ontbreken van externe antennes zorgt daarnaast voor een eenvoudigere installatie.

Andrew Skafel, President en CEO van Edgewater Wireless over aera:

Vandaag heeft Edgewater Wireless een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de geschiedenis van draadloos internet met de introductie van ons meest innovatieve access point tot op heden. Aera is het ultieme antwoord op de toenemende vraag naar betere en sterkere draadloze verbindingen, met name in omgevingen met hoge densiteit.

 

Bij de ontwikkeling van aera hebben we ons vooral gericht op twee van de meest actuele problemen in de markt; interferentie en de toenemende vraag naar meer capaciteit. Met onze nieuwste access point leiden we een nieuwe era in voor WiFi netwerken.

Meerdere kanalen op één enkele radio, met WiFi3 aan boord

 

Aera is uitgerust met een gepatenteerde high performance chipset, welke gecompleteerd is met state-of-the-art managementsoftware. Deze unieke combinatie zorgt ervoor dat de enkelvoudige radio (met meerdere kanalen) in staat is om de best mogelijke prestatie te leveren.  De Multi-Channel Single Radio (MCSR) hardware gebruikt Edgewater’s eigen gepatenteerde WiFi3 technologie, welke WiFi interferentie mitigeert.

Eenvoudig uitgelegd: Aera lost het de problemen op die ontstaan wanneer meerdere naburige kanalen tegelijktijdig informatie verzenden en ontvangen. Deze problematiek, waar alle overige access points mee kampen, zorgt ervoor dat de prestaties van een radio sterk verminderen. Gebruikers van het WiFi kunnen hierdoor slecht verbinding maken of hebben last van vertraagd netwerkverkeer.

Ontworpen in samenspraak met Kyrio

 

Het ontwerp voor aera is tot stand gekomen met input van verschillende engineering teams bij Kyrio, het testcenter van CableLabs. Als overkoepelend orgaan voor kabel- en telecom operators is CableLabs als geen ander in staat om trends in WiFi gebruik en actuele pijnpunten te identificeren. Samen met Kyrio heeft Edgewater Wireless aera uitbreidt kunnen test in de meest uitdagende omstandigheden, waardoor er een product is ontstaan met bewezen prestaties in veel eisende omgevingen. Aera presteert het beste in complexe netwerken en is uitermate geschikt retailers, meervoudige woonunits, campussen, hospitality en enterprise omgevingen.

Wylie Nelson, VP Wireless & Testing Services bij Kyrio over de ontwikkeling van aera:

We zijn vereerd dat we een bijdrage hebben kunnen leveren aan de ontwikkeling van aera. Als testorganisatie zijn we constant bezig met het leveren van objectieve feedback richting onze klanten en partners, gebaseerd op onze rigoureuze test protocollen.

 

Het testen van radio prestaties in praktijk omgevingen is hierbij van groot belang. Dit omdat WiFi producten hierin in toenemende mate te maken krijgen met interferentie vanwege het grote aantal apparaten dat verbinding maakt. Binnen het ontwikkelproces zijn deze tests dan ook een van onze belangrijkste bijdrages om tot een goed access point te komen.

 

Aera is per direct beschikbaar voor pre-order en zal geleverd worden vanaf het einde van dit voorjaar. Mocht u meer willen weten over deze innovatie in WiFi? Neem dan gerust contact met ons op, of bekijk de website van Edgewater Wireless.