Communiceer met uw bezoekers met locatie relevante informatie

Communiceer met uw bezoekers met locatie relevante informatie.

 

Wilt u relevanter communiceren met uw gasten terwijl ze bij u op locatie zijn? Location Based Marketing stelt u in staat bezoekers te identificeren, met hen te communiceren via hun smartphone, tablet of laptop en te leren van hun gedrag. Dankzij de inzet van uw WiFi netwerk maakt u uw communicatie relevanter, zonder de noodzaak om een mobiele app te downloaden!

Relevanter communiceren met uw bezoekers

De impact van smartphones, tablets en laptops op ons dagelijks bestaan is enorm. Niet alleen zorgen ze voor een totale metamorfose in de manier waarop consumenten met elkaar communiceren maar ook in de manier waarop zij merken benaderen en ervaren.

Onze dagelijkse routines zijn door de kracht van het internet en de always-on cultuur sterk veranderd, met als gevolg dat consumenten altijd en overal toegang willen tot het internet en actief zoeken naar WiFi. In een groot aantal sectoren is “gratis WiFi” dan ook eerder de norm dan een uitzondering. Voor gasten is dit een mooie ontwikkeling, maar wat zijn de voordelen voor locatiehouders? In dit artikel leren wij u in 3 simpele stappen hoe u rendement behaalt door de inzet van WiFi marketing en uw gasten WiFi.

Stap 1: Identificatie, wie bezoekt mijn locatie?

Wie bezoekt mijn locatie? Een vraag die veel organisaties bezighoudt. Door de inzet van een welkomstpagina bent u in staat enkele korte vragen te stellen en informatie te vergaren. Hierdoor kunt u beginnen met het opbouwen van een profiel van uw bezoekers en herkenning toepassen. Naast een aantal vragen kunt u uw bezoekers laten inloggen met hun social media profiel. Het voordeel hiervan is dat het zij eenvoudig en snel verbinding kunnen maken. U als locatie bouwt op deze manier meer inzicht op in uw bezoekers en het aantal volgers van uw social media kanalen stijgt.

Toon uw boodschap middels een welkomstpagina en leer van uw bezoekers.

Toon uw boodschap middels een welkomstpagina en leer van uw bezoekers.

 

Stap 2: Communicatie, hoe bereik ik mijn bezoekers?

Ondanks een veelvoud aan communicatiemogelijkheden blijkt het in de praktijk steeds lastiger bezoekers te bereiken wanneer zij u bezoeken. Generieke middelen zoals print en narrowcasting hebben daarnaast als nadeel dat ze iedereen in de ruimte aanspreken, iets waar consumenten zich steeds vaker voor afsluiten. Door bezoekers aan te spreken op hun persoonlijke scherm (smartphone, tablet of laptop) krijgt uw boodschap de aandacht die zij verdient. WiFi Marketing voorziet hierin op twee momenten:

1. Het moment dat de gebruiker verbinding maakt met het WiFi (middels de welkomstpagina)

De welkomstpagina is de uitgelezen plek om uw bezoekers te verwelkomen en hen op de hoogte te brengen van relevante informatie. Dit kan in de vorm van banners of video content. Ook is het hier mogelijk om “likes” of “volgers” te genereren voor uw social media pagina’s.

 

2. Het moment dat de gebruiker verbinding heeft met het WiFi (middels web injectie)

Web injectie vindt plaats op een gebruiksvriendelijke manier door het tonen van banners of pop-up schermen in de internet browser. Uiteraard kunnen er in de afbeeldingen koppelingen (links) verwerkt worden, zo kunnen de  banners doorverwijzen naar een website of dienen ter promotie van uw mobiele applicatie (app). Enkele voorbeelden hiervan:

Weergave van een banner en pop-up op een laptop

Weergave van een banner en pop-up op een laptop

 

Weergave van een banner op een smartphone

Weergave van een banner op een smartphone

 

Daarnaast is het mogelijk om in een pop-up venster video’s of vragenformulieren (enquêtes) weer te geven. Dit ziet er als volgt uit:

Weergave van een enquête op een laptop

Weergave van een enquête op een laptop

 

Een laatste mogelijkheid is het gebruik van een web app. Een web app is eenvoudig samen te stellen, makkelijk te onderhouden en laagdrempelig voor uw gasten. Onderstaande video laat zien hoe eenvoudig de oplossing in gebruik is van waarde kan zijn voor uw bezoekers.

 

 

 

Stap 3 Leren, wat is het gedrag van mijn bezoekers?

Naast het identificeren van uw bezoekers en communicatie heeft u door de inzet van WiFi Marketing de kans om meer te leren over hun gedrag. Natuurlijk kan dit middels de opgebouwde profielinformatie (uit stap 1) maar daarbuiten heeft u de volgende mogelijkheden:

  • Inzicht in demografische gegevens rond uw bezoekers
  • Inzicht in de interesses van uw bezoekers (welke websites worden er bezocht)
  • Inzicht in het aantal impressies die uw communicatie uitingen genereren
  • Inzicht in de conversie van uw communicatie uitingen (klikken)

 

Over Evolve Mobile

Evolve Mobile is adviseur en expert op het gebied van location based marketing en oplossingen op het gebied van WiFi Marketing. Door onze kennis van de markt (of het nu gaat om oplossingen of de op te lossen problemen) zijn wij de aangewezen gesprekspartner, en helpen wij u graag bij het bouwen van een solide businesscase.

Neem gerust contact met ons op via e-mail of telefonisch op 040-3041365, we nemen dan graag uw persoonlijke situatie met u door.