Location Based Services met behulp van magnetische velden.

Location Based Services met behulp van magnetische velden.

In dit artikel verder in op de LBS oplossing van IndoorAtlas. De LBS services van IndoorAtlas zijn uitermate geschikt voor inpandig gebruik, in tegenstelling tot sommige andere diensten.

IndoorAtlas en Evolve Mobile

IndoorAtlas is opgericht in 2012 in Finland en heeft een hoofdkantoor in de Verenigde Staten (Mountain View, Californie). Het bedrijf is partner van Evolve Mobile en tezamen leveren wij indoor positie bepaling voor bestaande en nieuw te ontwikkelen mobiele applicaties. Een van de onderscheidende kenmerken van de oplossing is het feit dat er geen hardware nodig is en de dienst volledig draait op software en haar geheime wapen; aardmagnetische straling.

Hoe werkt de oplossing?

Zoals aangegeven draait de oplossing van IndoorAtlas volledig op software. Deze maakt voor haar positiebepaling gebruik van aardmagnetische velden en het kompas van de smartphone (waarover iedere telefoon beschikt). Meer hierover kun je terug vinden in onderstaande video.

 

Om gebruik te maken van de mogelijkheden kunnen ontwikkelaars hun eigen mobiele applicatie verrijken met de oplossing of kan men een app ontwikkelen in eigen beheer. Er is dus geen extra separate app nodig om IndoorAtlas te gebruiken. De dienst van IndoorAtlas is platform en fabrikant agnostisch, waardoor het niet uit maakt of de app voor iOS of Android gemaakt is. Ook hoeft de software niet lokaal te draaien, het geheel is namelijk gehost in de cloud. Hierdoor kunnen aanpassingen en verbeteringen centraal doorgevoerd worden, zonder tussenkomst van de gebruiker. Het elimineren van hardware en het centraal hosten van de software maakt dat de oplossing erg voordelig geprijsd is ten opzichten van andere alternatieven voor LBS zoals iBeacons.

Nauwkeurig, onafhankelijk en eenvoudig

Naast de unieke werkwijze is de functionaliteit sterk onderscheidend. Zo is IndoorAtlas te gebruiken als volwaardige navigatie oplossing. De positie van de gebruiker op de kaart beweegt namelijk mee met de gebruiker (een zogenaamde “moving blue dot”) waardoor turn-by-turn navigatie mogelijk. Dit is vergelijkbaar met navigatie systemen welke gebruik maken van GPS.

De platform onafhankelijkheid maakt dat een en dezelfde oplossing gebruikt kan worden voor verschillende mobiele platformen of toestelfabrikanten. Daarnaast is er een centraal platform, waarop alle locaties die in kaart gebracht zijn terug te vinden zijn. De uiteindelijke gebruiker van de app zal in de toekomst dan ook steeds vaker dezelfde ervaring op doen (vergelijkbaar met het navigatie platform van Google Maps).

Meer dan indoor navigatie

Door de kracht van locatiebepaling te koppelen aan verschillende functionaliteiten ontstaat een breed scala aan mogelijkheden voor bedrijven om niet alleen de bezoekerservaring te verbeteren maar ook de omzet te verhogen. Denk hierbij aan integratie met social media of gaming platformen, waardoor gebruikers aan kunnen geven waar ze zich bevinden of kunnen zien wie zich in hun omgeving bevindt. Ook kunnen bedrijven hun locatie promoten of aanbiedingen promoten, hetgeen passanten kan verleiden tot een bezoek en aankoop. De integratie met bestaande omgevingen zorgt er daarnaast voor dat het opgebouwde bereik optimaal benut wordt.

Participatie Baidu

Inmiddels hebben meerdere internationale partijen de kracht van IndoorAtlas ontdekt waaronder ook het Chinese Baidu. Dit technologie bedrijf heeft in 2014 een belang genomen in IndoorAtlas en zal de techniek inzetten en verspreiden in Azië. Baidu is onder andere bekend van haar zoekmachine welke een vooraanstaande positie inneemt met 1,34 miljard gebruikers. Hierdoor kunnen online informatie en offline locaties aan elkaar gekoppeld worden.

 

Wilt u meer weten over IndoorAtlas en de samenwerking met Evolve Mobile? Neem dan gerust contact met ons op.