Sander van den Nieuwenhuijzen (Evolve) en Bas von Barnau Sythoff (Keytalk) .

Sander van den Nieuwenhuijzen (Evolve) en Bas von Barnau Sythoff (KeyTalk) .

Met ingang van 3 maart 2016 zijn KeyTalk en Evolve Services een onderlinge samenwerking aangegaan waarin Evolve KeyTalk gaat ondersteunen bij het ontwikkelen van new business binnen de Europese regio.

Evolve zet in op security

Naast de ontwikkeling van bekende domeinen zoals Location Based Services, WiFi Marketing en Personal Safety is met het toetreden van KeyTalk als partner een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van een vierde tak van sport, Security.

Dit domein is voor Evolve niet geheel onbekend omdat zij reeds een historie hebben als het gaat om het positioneren en ontwikkelen van securityoplossingen bij IT resellers en integrators. Een logische ontwikkeling dus volgens Niels Aarts (Managing Partner Evolve):

Een groot deel van onze professionele carrière hebben wij ons bezig gehouden met het positioneren en adviseren van IT-netwerk en securityoplossingen. Het is voor ons een domein dat bekend en vertrouwd is, waar wij met ons netwerk direct het verschil kunnen maken met onderscheidende oplossingen zoals die van KeyTalk. In de komende periode zullen we ons dan ook nog meer richten op oplossingen binnen het IT-domein.

De keuze om juist met de oplossing van KeyTalk aan de slag te gaan was snel gemaakt aldus Sander van den Nieuwenhuijzen (Managing Partner Evolve):

Doordat de ontwikkelingen op het vlak van connected devices en applicaties elkaar razendsnel opvolgen zien we een groeiende noodzaak veiligheid op een veelvoud aan fronten te verbeteren. Het probleem is hierbij niet enkel het veiligheidsniveau maar ook de eenvoud, schaalbaarheid en beheersbaarheid van de oplossingen die voorhanden zijn. KeyTalk heeft in dit kader op dit moment veruit de beste oplossing.

 

KeyTalk dé securityoplossing voor al uw apparaten en applicaties

KeyTalk is een Nederlands software bedrijf, dat complementaire IT-security oplossingen levert vooral op het gebied van sterke authenticatie en sterke encryptie van ‘data-in-motion’. Uniek is hun wereldwijd gepatenteerde techniek om digitale (X.509) certificaten geautomatiseerd te distribueren en installeren op elk type device (desktop, laptop, tablet, smartphone, of IoT device). In feite levert dit een PKI infrastructuur op maar dan zonder de beheer problematiek.

Waarom van toegevoegde waarde?

  • Bij steeds meer bedrijven en instellingen komt de behoefte om bedrijfs-data ook te ontsluiten voor medewerkers en klanten die van buiten het eigen netwerk willen inloggen via het publieke netwerk met behulp van een laptop, tablet of smartphone, maar dat moet dan wel zeer veilig gebeuren.
  • Klanten zien steeds meer mogelijkheden van data ontsluiting via specifieke ‘apps’ die gebruikt kunnen worden vanaf tablets en smartphones van eigen medewerkers of klanten, maar vinden het implementeren van een volledige Mobile Device Management (MDM) oplossing veel te omslachtig en het levert niet dezelfde mate van datalijn beveiliging op.
  • In de context van de nieuwe datalek & privacy wetgeving kijken steeds meer bedrijven naar mogelijkheden om remote toegang tot ‘veilige’ bedrijfs- webservers op basis van een ssl-verbinding, beter te beschermen tegen ‘phishing’ en ‘man-in-the-middle’ aanvallen.
  • KeyTalk biedt hetzelfde niveau van authenticatie beveiliging op basis van een extra ‘factor’ als hardware tokens (RSA, Vasco etc) maar dan met 2-zijdige encryptie, zonder de nadelen van tokens en goedkoper.
  • KeyTalk biedt de mogelijkheid om (vrijwel) elk device te voorzien van digitaal certificaat (Windows, Linux, iOS, Android, Blackberry) en non-OS op basis van integratie met firmware via een SDK/API, waardoor ook de mogelijkheid ontstaat om auto’s, IP-camera’s, transformator-units in een e-grid, medische apparatuur etc., van een (kortlevend) certificaat, inclusief het bijbehorende encryptie sleutelpaar, te voorzien. Dit laatste biedt vooral voordelen voor die IoT devices die niet genoeg rekenkracht aan boord hebben om een ‘eigen’ encryptie sleutelpaar te genereren.


Business development door Evolve Services

Evolve zal KeyTalk onder de aandacht brengen bij ICT-serviceproviders, resellers en eindgebruikers. Dit in directe samenwerking met Bas von Bernau Sythoff (Sales Director bij KeyTalk). Voor de serviceproviders en resellers zal vanuit Evolve Wim Horseling verantwoordelijk zijn, waar Sander van den Nieuwenhuijzen de teaming met eindgebruikers voor zijn rekening zal nemen.

Het gehele Evolve team kijkt uit naar een vruchtbare samenwerking en heeft, gelet op het onderscheidend vermogen van KeyTalk en de actuele behoefte in de markt, alle vertrouwen in een succesvolle toekomst!

  

Wilt u meer weten over deze samenwerking of de unieke security propositie van KeyTalk? Neem dan gerust contact met ons op.