IndoorAtlas de revolutie op het gebied van LBS en IPS.

IndoorAtlas de revolutie op het gebied van LBS en IPS.

 

Begin 2015 brachten we jullie op de hoogte van een nieuwe revolutie op het gebied van location based services (LBS) en indoor positioning (IPS) genaamd IndoorAtlas. Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en heeft de oplossing zich verder bewezen als dé oplossing voor bedrijven die geloven in een mobiele app strategie, daarom in dit artikel een update met de laatste stand van zaken.

Indoor navigatie en locatie gebaseerde communicatie

IndoorAtlas maakt indoor navigatie en locatie gebaseerde communicatie mogelijk zonder aanvullend netwerk (zoals WiFi of iBeacons). De oplossing is als SDK in te voegen in nieuwe of bestaande mobiele apps. Consumenten kunnen dus middels hun vertrouwde app en smartphone direct gebruik maken van indoor navigatie en berichten ontvangen die gerelateerd zijn aan de plek waar zij zich bevinden. Wil je meer weten over de werking? Lees dan ons eerdere artikel of bekijk onderstaande video.

 

Mogelijkheden met IndoorAtlas

Dankzij de constante ontwikkeling van de IndoorAtlas oplossing nemen de mogelijkheden alsmaar toe en stijgt het gebruik explosief. Hieronder volgt een greep uit de meest belangrijke features op het gebied van navigatie en locatie gerichte communicatie.

Routebepaling

Routebepaling met IndoorAtlas

Routebepaling met IndoorAtlas

IndoorAtlas verzorgt indoor navigatie en wijst bezoekers de weg binnen gebouwen. Dynamische routebepaling en positionering zorgt ervoor dat gebruikers niet alleen zien waar zij zich bevinden in het gebouw maar ook hoe ze zich bewegen richting hun eindpunt aan de hand van een kaart. Door voorkeursroutes aan te geven stijgt het serviceniveau en de klanttevredenheid. Bezoekers vinden zo namelijk sneller hun eindbestemming en kunnen zelfstandig een locatie of product vinden tot op 1 a 2 meter nauwkeurig over meerdere verdiepingen.

Search

Search met IndoorAtlas

Search met IndoorAtlas

Het zoeken naar producten of afdelingen is vaak een tijdrovende bezigheid en het aantal medewerkers dat consumenten kan assisteren is vaak beperkt. Met IndoorAtlas stelt u bezoekers in staat zelfstandig te zoeken naar een product of locatie (Point of Interest).

Geo-Fencing

Geo Fencing met IndoorAtlas

Geo Fencing met IndoorAtlas

Met behulp van geo-fencing binnen IndoorAtlas kunt u bezoekers binnen een bepaald gebied service berichten of promoties versturen. Deze berichten kunnen verzonden worden wanneer de bezoeker een zone betreedt of verlaat.

Proximity Marketing

Proximity Marketing met IndoorAtlas

Proximity Marketing met IndoorAtlas

Proximity Marketing stelt de locatie van de ontvanger centraal in haar boodschappen. Hierdoor stijgt de relevantie en conversie van de marketingactiviteiten. Online zijn consumenten inmiddels vertrouwd met berichten welke gerelateerd zijn aan de omgeving maar wanneer ze een fysieke locatie bezoeken is deze vorm van ondersteuning niet aanwezig. IndoorAtlas stelt marketeers in staat dit te veranderen. Door locatie specifieke promoties aan te bieden aan bezoekers op hun smartphone.

Multi Dot

Multi Dot met IndoorAtlas

Multi Dot met IndoorAtlas

Multi Dot geeft gebruikers de mogelijkheid de real time locatie van bekenden te zien en elkaar te vinden. Dit kan ingezet worden voor bijvoorbeeld social networking maar ook voor team navigatie. Ook kunnen bezoekers zo een melding krijgen wanneer iemand uit hun sociale netwerk aanwezig is of medewerkers elkaar vinden. 

De adoptie van IndoorAtlas

De adoptie van IndoorAtlas stijgt alsmaar verder

De adoptie van IndoorAtlas stijgt alsmaar verder

De oplossing van IndoorAtlas is laagdrempelig en superieur wanneer het gaat om de accuraatheid waarmee de positie van gebruikers wordt bepaald. Dit is erkent door de Chinese internetgigant Baidu welke reeds in 2014 een significante participatie heeft genomen in het van oorsprong Finse bedrijf. Dit laatste heeft ertoe geleidt dat inmiddels duizenden indoorlocaties in kaart zijn gebracht en als verlengstuk van Baidu’s online kaarten dienen. Ook Yahoo! Japan heeft de oplossing van IndoorAtlas nu geïntegreerd in haar navigatieoplossing Yahoo! Maps. Zie hieronder een korte introductie video.

 

 

IndoorAtlas heeft daarnaast bewezen dat de oplossing buiten Azië een grote toekomst heeft getuige het feit dat het product (dat in aanzet gratis is te gebruiken) grote populariteit geniet onder meer dan 25.000 app ontwikkelaars uit 100 landen en marketeers. Het bedrijf is daarom actief op zoek naar geïnteresseerden in de Europese regio om deze verschillende cases verder uit te bouwen. Hiervoor kunnen zij contact opnemen met Evolve Mobile.