Heeft u ook WiFi? Wat is het wachtwoord? Steeds vaker worden bedrijven geconfronteerd met deze vragen. Evolve Mobile helpt bedrijven bij de realisatie van een goed gasten WiFi en geeft hen de mogelijkheid zich te promoten en inkomsten te genereren.

Hoe wij dit doen? Met de captive portal oplossingen van Ucopia!

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een WiFi netwerk?

Tot voor kort was het aanbieden van gratis WiFi internet iets wat voorbehouden was aan een select gezelschap van bedrijven, een stukje onderscheidend vermogen. Deze tijd is echter voorbij. Tegenwoordig heeft ieder zichzelf respecterend bedrijf een WiFi netwerk voor bezoekers en gasten.

Het potentieel voor Guest WiFi en Mobile Marketing is gigantisch.

Het potentieel voor Guest WiFi en Mobile Marketing is gigantisch.

Hoewel de beschikbaarheid van WiFi dus sterk toegenomen is zijn veel gebruikers echter steeds ontevredener over het aanbod. Belangrijke redenen hiervoor zijn de snelheid van het internet, het aanmeldproces en de veiligheid van de verbinding.

Stuk voor stuk elementen die relatief eenvoudig te verbeteren zijn maar waaraan het qua aandacht dus nogal eens aan ontbreekt. Het realiseren van een goed, eenvoudig en veilig netwerk begint vaak met een goede captive portal welke de toegang tot het internet faciliteert.

De Business Case rond WiFi

Gelet op de investeringen die gepaard gaan met een goed netwerk is het logisch dat veel bedrijven deze “kostenpost” proberen te beperken tot een minimum. Men twijfelt over de aanschaf van een eigen netwerk, beperkt de investering of kiest voor een langdurig contract met een internetprovider tegen hoge maandelijkse kosten.

Met de nodige aanpassingen kan de investering in een eigen WiFi netwerk echter van grote waarde zijn voor marketing en sales doeleinden. Zo is het aanbieden van gesponsord of premium internet een optie, waarbij er onderscheid gemaakt kan worden tussen verschillende gebruikersgroepen.

Ook zijn er steeds meer mogelijkheden rond advertenties en promoties dankzij de inzet van Location Based Services en WiFi Marketing oplossingen zoals die van RaGaPa.

Ucopia Communications

Zoals eerder aangegeven is het bij de realisatie van een goed WiFi netwerk van belang te investeren in een goede captive portal oplossing. Ucopia Communications is als partner van Evolve Mobile daarom een belangrijke schakel in al onze WiFi projecten.

Met meer dan 10.000 installaties wereldwijd realiseren zij op jaarbasis meer dan 140 miljoen verbindingen voor klanten in het onderwijs, hospitality, public transport, stadscentra en evenement locaties.

De oplossingen van Ucopia zijn reeds actief in vele verschillende segmenten.

De oplossingen van Ucopia zijn reeds actief in vele verschillende segmenten.

 

Ucopia referenties

Enkele actieve referenties van Ucopia

 

De Functionaliteit

De oplossingen van Ucopia verzorgen de toegang tot het internet voor uw bezoekers, op een eenvoudige en veilige manier. Gebruikers van het WiFi kunnen zelfstandig toegang krijgen tot het internet via een login pagina, waar ze zich registreren zonder tussenkomst van een medewerker.

Voor de registratie kan de aanbieder zelf aangeven welke gegevens verplicht zijn, om zo de voorkeuren en de samenstelling van de gebruikers inzichtelijk te maken. Indien gewenst kunnen de registratie en het profiel ingevuld worden met de gegevens van het Facebook, Twitter of LinkedIn account van de bezoeker.

Middels een geïntegreerde betaaloplossing bestaat zelfs de mogelijkheid toegang tegen betaling aan te bieden waarmee er meerdere internet varianten mogelijk zijn zoals gratis, gesponsord of premium WiFi.

Ook kunnen bepaalde websites geblokkeerd worden en is het internet gebruik te monitoren waarmee het gedrag van bezoekers (denk aan bezochte websites, duur en tijdstip) inzichtelijk gemaakt kan worden.

De Propositie van Ucopia

Wat heeft Ucopia te bieden?

 

Enkele voorbeelden van de welkomstpagina

Enkele voorbeelden van de welkomstpagina

 

Van Goed naar Beter

De oplossingen van Ucopia zijn te integreren binnen nagenoeg alle WiFi netwerken voor het bedrijfsleven. Dit is wel zo prettig want hiermee blijven eerdere investeringen hun waarde houden en heeft u met een eenvoudige upgrade een hele boel extra mogelijkheden in huis!

Wanneer u nog niet beschikt over een netwerk voor uw gasten helpen wij u daarnaast graag bij het selecteren, inrichten en installeren van een oplossing op maat. Onze jarenlange expertise op dit gebied is hierbij een garantie voor succes.

Wilt u meer informatie over Guest WiFi oplossingen of Ucopia in het bijzonder? Neem dan gerust contact met ons op of lees hier meer over onze samenwerking met Ucopia.