ibeacon-virgin-atlantic

Virgin Atlantic gaat iBeacons inzetten in haar mobiele strategie om de Customer Experience te verbeteren.

Virgin Atlantic gaat Customer Experience verbeteren met iBeacons

De vliegtuigindustrie heeft duidelijk de smaak te pakken van iBeacons. Na easyJet en American Airlines is het nu de beurt aan Virgin Atlantic voor een iBeacon pilot. De Britse vliegtuigmaatschappij van Richard Branson heeft aangekondigd een iBeacon pilot te gaan doen op de luchthaven London Heathrow voor Upper Class passagiers (combinatie van business en eerste klas passagiers) om de passenger journey op de luchthaven te verbeteren en interactief te maken.

Slimme boarding pass

Beacons worden in de pilot door Virgin gebruikt om passagiers te voorzien van relevante informatie op het juiste moment. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de iBeacons en de standaard Apple Passbook om een aangepaste pass notificatie op het scherm van de passagier te krijgen. Dit is opmerkelijk omdat Virgin Atlantic dus geen gebruik maakt van haar eigen app voor deze pilot.

In de pilot geeft bijvoorbeeld de boarding pass die zich in Apple Passbook bevind een notificatie zodra de passagier zich bij de security check bevind waar de boarding pass getoond moet worden. Daarmee wil Virgin ervoor zorgen dat passagiers zich minder druk gaan maken over welke gegevens ze paraat moeten hebben doordat de boarding pass ‘slim’ genoeg is dit zelf te weten.

Dit lijkt een hot issue te zijn omdat easyJet heeft aangekondigd met de iBeacon pilot hetzelfde probleem op te lossen voor passagiers.

Virgin is al enige tijd bezig met het inzetten van Passbook rond het boardingproces.

Virgin is al enige tijd bezig met het inzetten van Passbook rond het boardingproces.

Voldoende uitbreidingsmogelijkheden voor iBeacon

Brand & Customer Engagement Director Reuben Arnold geeft aan dat dit nog maar het begin is van wat Virgin Atlantic met beacons wil gaan doen. Informatie moet volgens Arnold verder worden gepersonaliseerd zodat de passagier bijvoorbeeld notificaties krijgt of er plaats is in de spa die er voor eersteklas passagiers is of dat het tijd is om naar de afspraak te gaan voor een massage.

Daarnaast wordt ook gewerkt aan commerciële deals. Wanneer een passagier bijvoorbeeld langs MoneyCorp loopt op een vliegveld krijgen Virgin passagiers een update dat er voor 0% commissie geld gewisseld kan worden.

De Head of Development for eBusiness James Shananan ligt toe dat ze aan de surprise and delight factor willen werken met iBeacon door slimme informatie op de juiste tijd te leveren. Dit kan in de vorm van aanbiedingen zijn maar ook interessante informatie. De Estimote beacons die worden gebruikt door Virgin kunnen bijvoorbeeld temperatuur meten. Daarmee is het dan mogelijk de de staff van de eersteklas lounge van Virgin op de hoogte te houden van de temperatuur wisselingen zodat de passagiers voorzien kunnen worden van dekens. Daarnaast kan ook gedacht worden aan informatie over de crew en de entertainment of de maaltijden aan boord wanneer passagiers zich bij de gate bevinden.

Verpersoonlijking van service

Virgin Atlantic ziet de iBeacon pilot als een verdere verpersoonlijking van de informatie en service voor passagiers. Eerder dit jaar is er al een succesvolle pilot gedaan met Google Glass waarbij informatie over passagiers beschikbaar is gemaakt voor grondpersoneel zodat klanten persoonlijke welkom geheten konden worden. Deze pilot is een voortzetting van deze ingezette strategie.